RİZE / GÜNEYSU - Osman Erkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hadis Anabilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr Enbiya YILDIRIM okulumuza ziyarette bulundu. Öğrencilerimizle hasbihal yaparak mesleki tecrubelerini aktardı. İmam hatip neslinden beklenen sorumululuk üzerine durarak onlara gelecekle ilgili idealleri olması yönünde tavsiyelerde bulundu.

Nis

Osmanlı İmparatoru’ndaki sadaka taşı uygulamasına benzer bir çalışma başlattık. Bu proje öğrencilerin sadaka taşına bozuk paralarını koyarak ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmasını sağlıyor.Öğrencilerin ve velilerin büyük ilgi gösterdiği bu örnek uygulamanın toplumun bütününe yaygınlaştırılması da planlanmaktadır.Projede öğrencilerin yardımlaşma ve paylaşma duygusu ile yardıma muhtaç öğrencilerin ihtiyaçlarını gidererek kötü alışkanlıklardan uzak durmaları,geçmişimizde var olan güzel davranışları pekiştirmek ve yaşamlarında uygulatmak amaçlanmaktadır.

Nis

Güneysu Osman Erkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından TÜBİTAK projesi çerçevesinde başlatılan Kelebek Etkisi Yardımlaşma Projesi´ndeki  İkizdere Atatürk İlkokulu tarafından başlatılan Hayal Ağacı projesine destek olmaya çalıştık. Özel Eğitim sınıfının hayallerini gerçekleştirdik.Okulumuz TÜBİTAK projesi kapsamında Şırnak Cizre’de bulunan ilkokula kırtasiye yardımında bulundu.Yine Kelebek etkisi projesi kapsamında velimizinde desteği ile Rize merkezde iyilik hareketini başlattık.Askıda ekmek uygulaması yapmaktayız.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi canı gönülden kutluyoruz.

Nis

Okulumuzda yapılan "Ayın En Temiz Sınıfı" etkinliğinde, 2019 Mart ayının en temiz sınıfı 8A sınıfı seçilmiştir.

Nis

Öğretmenimiz Halime DEMİRCİ rehberliğinde, öğrencilerimiz Senem TOPÇU ve Gülyaren TÜRK, 13. TÜBİTAK ortaokul projeleri yarışmasına katılıp, 10 ilden seçilip dereceye giren proje sahipleri arasına katılarak, projelerini Erzurum Bölge Sergisi sırasında sergiledi.

Mrt

Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışmanımız Selçuk İNCE´nin tavsiyesi ile "Kebap Meslek Öğretmenlik" başlıklı videoyu izledik.

Bu video, zorluklara rağmen ideallerinden vazgeçmeyen, öğretmenliği bir meslek değil kimlik olarak benimseyen, işini hakkıyla yapan, yapmış, yapacak olan tüm öğretmenleri konu alıyordu. Video bizleri şevklendirecek örnekler içeriyordu.

Mrt

Okulumuzun "2019-2023 Stratejik Plannı" nı hazırlama çalıştırmarı sebebi ile okulumuzun öğretmen, öğrenci ve velilerine kurumumuzla ilgili memnuniyet dercesi belirleme anketleri dodurttuk ve bunların değerlendirmesini madde madde yaptık.

Mrt

Okulumuzun çok amaçlı salonunun duvarlarının raflarını kitaplarla donattık ve buradaki alanı diğer faaliyetlerin olmadığı zamanlarda okuma köşesi olarak kullanıyoruz. Okulumuzun rehber öğretmeni  Selçuk İNCE öğrecilerimizle burada okuma halkası etkinliği yaptı. Ayrıca mescidimizde de kütüphanemizin kitaplarının bir kısmı bulunuyor ve ibadet dışındaki zamanlarda öğrencilerimiz mescidimizi de kitap okuma alanı olarak kullanıyor.

Mrt

Bilim Fen ve Teknoloji Haftası için Fen ve Teknoloji Panosu hazırlandı.

Mrt

Çanakkale zaferinin 104. Yılı ve Şehitlerimizi Anma Günü münasebetiyle, Güneysu Osman Erkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından, Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programın ardından yine Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde Güneysu Osman Erkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yaptığı resimlerden oluşan 18 Mart temalı sergiyi misafirlerimiz gezdiler.

Mrt

Çanakkale zaferinin 104. Yılı ve Şehitlerimizi Anma Günü münasebetiyle, Güneysu Osman Erkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından koordine edilen program, Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlendi.

Mrt

Okulumuzu ziyeret eden Rize gençlik merkezi mobil ekibi öğrencilerimize geleneksel okçuluk hakkında bilgi vererek ok atmayı tecrube ettirdiler.Öğrencilerimizle bazı oyunları da oynayarak moral ve motivasyonlarını artırdılar. Rize Gençlik Merkezi Müdürlüğüne ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Mrt

Peygamber Efendimizi Tanıyorum Ortaokul ve Lise Bilgi Yarışması´na ortaokul öğrencilerimizden katılan ekibimiz 4. olmuştur. Kendilerini tebrik ederiz.

Mrt

Oulumuzda 8 Mart Kadınlar Günü için öğretmenimiz Sonay YETİMOĞLU rehberliğinde düzenlenen etkinlikte, çok amaçlı salonumuzda ülkemizin alanında öncü kadınları, kadınlarımızın başarıları ve şiddet maduru kadınlarımız ile ilgili bir segi hazırlandı. Yine çok amaçlı salonda velilerimize okulumuzun rehber öğretmeni Selçuk İNCE kadın hakları konsunda bilinçlendirici bir sunum yaptı.

Mrt

Rize ili arapça yarışmaları yapıldı.